Wednesday, July 28, 2010

Cambridge Common



Cambridge Common adalah sebuah taman awam yang terletak di kawasan Harvard University. Taman tersebut mempunyai banyak tinggalan sejarah. Ketika menunggu bas lawatan IJAS conference, kami mengambil kesempatan melawat taman tersebut yang hanya terletak di seberang jalan "Radcliff Yard" Harvard University.

3 comments:

nurul huda said...

salam. sy ada baca older posts ttg sambung belajar, kagum sungguh sy. Sy tutor di Ipta tgh cari tempat utk sambung study, bila baca pengalaman2 senior2 (pensyarah2 yg sy baca dr blog) bercampur baur perasaan sy, rasa mcm takut pun ada nak sambung study.

bila cari Uni untuk sambung study kadang2 sy rasa blur area apa yg sy nak buat, is it something normal for a new academician? atau sy yang tak cukup buat persediaan?

sy nak ucapkan terima kasih in advance kalau2 Dr sudi berkongsi pengalaman dgn sy. :)

Anonymous said...

huda,
that is normal...untuk pengajian master atau phd yg melibatkan research, make sure your research knowledge a bit strong before you start buat proposal. pengalaman saya menjadi supevisor, masalah utama pelajar selalunya berkaitan dengan basic research knowledge yang tak strong, which will lead to low quality research proposal. whatever, finding a good university pun penting juga....

Wish you all the best
Dr. intan

Anonymous said...

salam puan, saya terjumpa blog ni dan rasa terharu baca sebab kagum dengan kejayaan puan. tahniah. saya masih lagi ragu2 nak sambung belajar kerana saya rasa tidak yakin. undergrade saya pun bukannya dapat dekan. harap saya dapat jadi macam puan kelak. =)