Sunday, June 15, 2008

Frankfurt Am Main - Day 1

Hauptbanhof, Frankfurt am Main

With Jen at Frankfurt Am Main

German dalam situasi demam bolasepak Euro 2008


Arrived at Frankfurt International airport at 7.30 am. Flight delayed 2 hours due to air-conditioning problem. 2 hours berada dalam flight sebelum departure at about 2 am (sepatutnya 11.50 pm). Kecut perut juga bila tengok rescue team bertungkus lumus datang repair bahagian enjin kat sayap sebelah kiri. Pada mulanya flight tu dah undur nak take-off tapi lepas tu patah balik masuk kat tempat parking. Dah lah baru baca newspaper tentang kemalangan Sudan air. Bila sampai kat Frankfurt, barulah lega rasanya. Dari airport, kami naik train ke Hauptbanhof, Frankfurt am main (Euro 13.70 untuk family ticket). Sampai kat Quality Hotel Kaiserhof dalam pukul 10 pagi. Lepas check-in, terus tidur untuk cover jet lag.


No comments: